Biomedicinos mokslų daktarė Sandrija Čapkauskienė apie sotukus "Šalavijai datulėse"

augalinis maistas lieknėjimas mineralai riešutai skaidulos sotukai supermaistas sveikasmaistas sveikata sveikataipalanku vitaminai

Sudėtis: migdolų riešutai, Medjool datulės, ispaninio šalavijo (chia) sėklos, abrikosai, kakava, kardamonas. 

 

 

Ispaninio šalavijo (chia) sėklos yra svarbios kaip funkcinis maistas ir kaip maistinis papildas. Jose yra baltymų (įskaitant ir visas 9 nepakeičiamas amino rūgštis, kurių organizmas negamina) riebalų (iš kurių labai didelė koncentracija Omega-3 riebalų rūgščių), angliavandenių, maistinių skaidulų, drėgmės ir platus spektras polifenolių.

Kakava yra puikus kelių mineralų, įskaitant kalį, geležį, cinką, magnį, varį ir fosforą, šaltinis. Kakavoje esantis gausus kiekis polifenolių, pasižymi priešuždegiminiu, priešvėžiniu, antioksidantiniu poveikiu.

Kardamone esančios fitocheminės medžiagos turi antioksidacinių ir priešuždegiminių savybių, kurios gali suteikti naudos mūsų sveikatai. Šiek tiek vitaminų, mineralų ir skaidulų.

 


Senesnis įrašas Naujesnis įrašas