Biomedicinos mokslų daktarė Sandrija Čapkauskienė apie sotukus "Goji abrikosuose"

augalinis maistas lieknėjimas maistas lieknėjimu mineralai riešutai skaidulos sotukai supermaistas sveikasmaistas sveikata sveikataipalanku vitaminai

Sudėtis: abrikosai, anakardžių riešutai, kokoso riešutų drožlės, goji uogos, ciberžolė, imbieras, svarainiai. 

Gerieji riebalai, baltymai, skaidulos, vitaminai/mineralai ir antioksidantai – viskas viename sotuke. Pasirinkus tinkamą jų kiekį – sotumo jausmas, o kartu aukštas energijos lygis ir stabili gliukozės dinamika, garantuoti.

 

 

Kokoso riešutų drožlės - nors kokosų minkštime yra daug riebalų, tačiau jie metabolizuojami kitaip, nekenkiant organizmui. Taip pat yra angliavandenių ir baltymų bei daug svarbių mineralų, tokių kaip manganas, varis, geležis ir selenas.

Goji uogose gausu svarbių maistinių medžiagų ir antioksidantų - net nedidelis šio vaisiaus kiekis yra prisotintas skaidulų, geležies ir vitaminų A bei C. Jos gali palaikyti imuninę funkciją ir sveiką regėjimą.

Ciberžolė - daugybė mokslinių tyrimų įrodo ciberžolės naudą orgamizmui. Pagrindinė ciberžolės veiklioji medžiaga (kurkuminas) pasižymi stipriu priešuždegiminiu poveikiu ir yra labai galingas antioksidantas, slopinantis uždegiminius procesus organizme. Kurkuminas neutralizuoja laisvuosius radikalus, bet taip pat stimuliuoja organizmo antioksidacinių fermentų gamybą. Jo antioksidacinis aktyvumas yra panašus į vitaminų C ir E antioksidacinį poveikį.



Older Post Newer Post