Avietės ir baobabai tarp datulių
Sudėtis: migdolų riešutai, Medjool datulės, abrikosai, goji uogos, baobabas, avietės, aitrioji paprika.
Abrikosai turi mažai kalorijų ir riebalų, taip pat yra puikus vitaminų A ir C šaltinis.
Migdoluose yra daug sveikų riebalų, ląstelienos, baltymų, magnio ir vitamino E. Migdolai turi teigiamą poveikį cholesterolio, gliukozės koncentracijai, gali sumažinti alkį ir skatinti svorio metimą.
Datulės yra kupinos vitaminų bei mineralų, įskaitant geležį, kalį, magnį ir B grupės vitaminus. Datulėse yra daug naudingų skaidulų, todėl šie vaisiai gali prisidėti prie sveikos virškinimo ir žarnyno veiklos. Jos turi antioksidantų, kovojančių su ligomis, pavyzdžiui, flavonoidų ir fenolinių rūgščių, kurios, kaip rodo tyrimai, gali mažinti uždegiminius procesus.
Baobabas - labai maistingas, aprūpinantis įvairiu baltymų kiekiu, vitaminu C, antioksidantais, kaliu, magniu, geležimi, cinku, kalciu ir B grupės vitaminais.
Avietės - tai mažo kaloringumo (nors cukraus nemažai) ir turtingas skaidulomis, vitaminais ir mineralinėmis medžiagomis produktas. Biologiškai aktyvūs junginiai, visi kartu arba kiekvienas atskirai, esantys avietėse, pasižymi galingu antioksidaciniu pajėgumu. Be šių visų komponentų, dar yra ir gausus kiekis vitamino C.
Aitrioji paprika – aitriojoje paprikoje gausu įvairių vitaminų ir mineralų, tačiau dažniausiai jie valgomi nedideliais kiekiais, todėl jie neturi reikšmingos įtakos jūsų kasdieniniam mikroelementų kiekiui. Aitriojoje paprikoje gausu antioksidacinių junginių, kurie mažina uždegiminius procesus organizme. Jose yra nedidelis kiekis angliavandenių, baltymų ir skaidulų.