Vingrūnė abrikosuose
Sudėtis: migdolų riešutai, abrikosai, anakardžių riešutai, Medjool datulės, vingrūnė (spirulina), imbieras.
Labai tinkamas ir optimalus sveikųjų riebalų, baltymų, skaidulų, vaisinio cukraus ir galingų antikoksidantų, esančių imbiere bei vingrūnėje, derinys.
Migdoluose yra daug sveikų riebalų, ląstelienos, baltymų, magnio ir vitamino E. Migdolai turi teigiamą poveikį cholesterolio, gliukozės koncentracijai, gali sumažinti alkį ir skatinti svorio metimą.
Datulės yra kupinos vitaminų bei mineralų, įskaitant geležį, kalį, magnį ir B grupės vitaminus. Datulėse yra daug naudingų skaidulų, todėl šie vaisiai gali prisidėti prie sveikos virškinimo ir žarnyno veiklos. Jos turi antioksidantų, kovojančių su ligomis, pavyzdžiui, flavonoidų ir fenolinių rūgščių, kurios, kaip rodo tyrimai, gali mažinti uždegiminius procesus.
Anakardžiuose yra mažai cukraus, juose gausu skaidulų, širdžiai naudingų riebalų ir augalinių baltymų. Jie taip pat yra geras vario, magnio ir mangano šaltinis – maistinių medžiagų, svarbių energijos gamybai, smegenų sveikatai, imunitetui ir kaulų sveikatai.
Abrikosai turi mažai kalorijų ir riebalų, taip pat yra puikus vitaminų A ir C šaltinis.
Vingrūnė - tai labai maistingas ir puikus baltymų, vario ir B grupės vitaminų šaltinis.
Imbieras pasižymi stipriomis priešuždegiminėmis ir antioksidacinėmis savybėmis.