Ką apie sotukus "Kanapės datulėse" mano biomedicinos mokslų daktarė, docentė, dietistė S. Čapkauskienė?

Kanapės datulėse 

Sudėtis: migdolų riešutai, Medjool datulės, lukštenti pluoštinių kanapių branduoliai, anakardžių riešutai, cinamonas.

Džiugus ir sveikatai naudingas gerųjų riebalų, baltymų, skaidulų, vitaminų bei mineralų ir antioksidantų derinys.

Migdoluose yra daug sveikų riebalų, ląstelienos, baltymų, magnio ir vitamino E. Migdolai turi teigiamą poveikį cholesterolio, gliukozės koncentracijai, gali sumažinti alkį ir skatinti svorio metimą.

Lukštenti pluoštinių kanapių branduoliai - kanapių sėklose gausu sveikųjų riebalų, ypatingai nepakeičiamųjų riebalų rūgščių. Jie taip pat yra puikus baltymų šaltinis ir turi daug vitamino E, fosforo, kalio, natrio, magnio, sieros, kalcio, geležis ir cinko.

Cinamonas - įrodyta, kad dėl savo antioksidacinio poveikio, cinamonas didina jautrumą insulinui, tuo pačiu turi teigiamos įtakos cukraus kiekiui kraujyje, gerina širdies ir kraujagyslių sistemos rodiklius. Cinamonas pasižymi priešgrybelinėmis ir antibakterinėmis savybėmis, kurios gali padėti kovoti su dantų ėduonimi bei blogu kvapu.

 

sotukai su kanapėmis veganiškas užkandis

Senesnis įrašas Naujesnis įrašas